Könyvelés, bérszámfejtés,
adótanácsadás, adóbevallás készítés
Eger és környékén.

2024. március 4., hétfő
hétfő

Mindazon ügyfelek, akik cégünket választják a könyvelési és bérszámfejtési teendők ellátására, az első két hónapban 50% kedvezményt kapnak a könyvelési díjból!

Skip Navigation LinksKezdőlap > Gondolta volna?

Gondolta volna?

Ügyfeleinkkel megtörtént, könyveléssel kapcsolatos tanulságos történetekből szedtünk össze egy csokorra valót:

 

1.Példa

Tapasztalatok szerint a vállalkozások 50-60% -a sokkal több könyvelési díjat fizet, mint amennyi valójában reális lenne!

Cégünket felkereste egy régóta működő kft. ügyvezetője, elmondta a vállalkozásának a múltját, átbeszéltük a bejövő kimenő számlákat, van-e alkalmazott, stb.

Az információk alapján 25.000,- Ft + Áfa könyvelési díjat ajánlottunk.

Nagyon elcsodálkozott, mert a mostani könyvelője 60.000,- Ft + Áfa könyvelési díjat kér tőle havonta és éppen most akarja emelni még 5.000,- Ft + Áfa-val.

A Kft. könyvelése azóta is nálunk van…

Mi nem könyvelünk olcsóbban, mint más könyvelőiroda! De mégis van különbség az áraink között, mert mi az általunk elvégzett munkával arányos könyvelési díjat állapítunk meg!

 

2.Példa

Ez egy kicsit hosszabb történet, de talán annál tanulságosabb!

Az elektronikusan kiküldött hírlevelünkre hivatkozva keresett meg egy kiskereskedés vezetője, a kb. 1 órás egyeztetésen bemutatta cégét, áttekintettük számláit és ajánlatot kért a könyvelésre. Az információk alapján 40.000,- Ft+Áfa könyvelési díjat ajánlottunk. Ő is csodálkozott…

Nem árulta el, hogy jelenlegi könyvelőjének mennyit fizet, csak annyit mondott, hogy jóval többet ennél. Hozzáfűzte, hogy már évek óta ennél a könyvelőnél könyveltet, azonban az utóbbi években azt tapasztalta, hogy időhiányra hivatkozva, havi 5-10 percnél többet nem foglalkozik vele a könyvelő és eddig minden évben növekedett a könyvelési díj is.

Amikor a könyvelési díj csökkentését kérte tőle, akkor azt a választ kapta, hogy a korábbi években volt alacsony, a mostani díj a reális!

Abban maradtunk, hogy átgondolja a továbbiakat és visszajelez.

Pár nap után kaptuk a szűkszavú, de annál többet mondó visszajelzést, hogy „egyeztetett a könyvelővel és egyelőre marad a jelenlegi könyvelőjénél.”

Lehet, hogy mégis engedékenyebb lett a könyvelő? Mégis csak van a korábbi „reális könyvelési díjnál” kedvezőbb ár is?

Nem tudjuk, nem lett az ügyfelünk, de azért örülünk, ha segítettünk…

Nincs veszteni valója, ha egy kötelezettségek nélküli beszélgetésen, Önnel közösen átbeszéljük, optimalizáljuk könyvelési kiadásait!

 

3.Példa

Ezt még mi sem gondoltuk volna…!

Lakóhely váltás kapcsán keresett meg Bennünket egy vállalkozás vezetője. Maximálisan meg van elégedve könyvelőjével, de a nagy távolság miatt kénytelen könyvelőt váltani.

Ennél a könyvelőnél könyveltet már több éve, határidőre mindig lekönyvelte a leadott számlákat, elkészítette a bevallásokat, éves mérleget, beszámolót.

A könyvelő által kiszámolt adó és járulék kötelezettségeket a cégvezető mindig időben befizette az adóhatóság felé.

A könyvelés átvétele után a könyvelés folytatásához szükségünk volt a nyitó adatokra.

Ekkor derült ki, hogy a korábbi könyvelési adatok nem a törvényi előírások, adózási szabályok maximális betartásával keletkeztek, ezek az adatok nem állnak hiánytalanul rendelkezésre, ezért újra kellett könyvelnünk, önrevízióznunk a korábbi üzleti éveket is!

Ráadásul a korábbi évek hanyag könyvelése miatt nem „csak” adótöbbletet fizetet be teljesen feleslegesen ügyfelünk, hanem még a járulék kötelezettség megállapítás is hibásan történt, abban is az ügyfél kárára tévedett a könyvelő!!!

Sajnos, nem csak ő volt az egyetlen ügyfelünk, akinek revíziózni kellett a korábbi könyvelését…

Mert régóta ott könyveltet, megszokta már, nem akar váltani könyvelőt, őt már ismeri, megbízik benne…. - mindez nem garancia a szakszerű, jogszabály követő könyvelésre!

A hibás, hanyag és felelőtlen könyvelés miatt, vállalkozása nem fejlődik, akár tönkre is mehet!

Mi sem vagyunk tévedhetetlenek, de biztosak vagyunk abban, hogy az általunk szakértelemmel és felelősséggel elvégzett könyvelői munkával - 15 éves szakmai tapasztalat birtokában - a fenti eset elkerülhető!

 

© 2010 topnetinfo.hu - egri könyvelőiroda H-3300 Eger, Maklári út. 171. tel.: +36 (36) 786-513; +36 (30) 963-6633 e-mail: konyveloiroda@topnetinfo.hu

ULL